Het doel van Team 2016: landbouwproject in Dabbé / M’Bagne, Mauritanië

Dit jaar zal Students for Students een landbouwopleiding voor vrouwen in Mauritanië meehelpen financieren!

De reis zal dit jaar naar Dabbé / M’Bagne in Mauritanië. Silent Work heeft hier in 2004 een landbouwproject gerealiseerd, waar vrouwen ieder een stukje land toegekend hebben gekregen om hun eigen gewassen op te verbouwen. Vrouwen konden op deze manier voor hun eigen familie zorgen door middel van het verbouwen van gezonde en betaalbare voeding. Het project rook naar meer en Silent Work heeft een landbouwkundig ingenieur aangetrokken om de vrouwen op te leiden en meer uit de grond te halen. Het is de bedoeling dat deze landbouwkundig ingenieur elk jaar ongeveer 45 vrouwen opleidt en ze leert hoe de grond te bewerken en hen te helpen bij de verkoop van producten die zij niet voor eigen gebruik nodig hebben. Deze begeleiding zal twee jaar duren. Na deze twee jaar zullen de vrouwen voor zichzelf verder kunnen werken op het land. 
Door de opschaling van het project is de watervoorziening momenteel niet meer toereikend en is er meer geld nodig om de school draaiende te houden. De uitbreiding van dit goedlopende project geeft aan 88 families gezonde voeding en zorgt er bovendien voor dat andere dorpsbewoners en omliggende dorpen kunnen profiteren van de verbouwde gewassen. Het wordt dus ook voor de dorpsbewoners in deze afgelegen gebieden haalbaar om gezond te eten en geen periode van honger te hebben in de droge seizoenen. 
Het ingezamelde geld zal voor 100% worden gebruikt om de watervoorziening toereikend te maken en de opleiding te kunnen financieren.

Wij zijn erg enthousiast dat we dit mooie project mogen steunen en vrouwen in Mauritanië betere kansen kunnen geven.

 

Kijk hier voor meer informatie over Silent Work en hun werk in Mauritanië.

Share | |