Stichting Gered Gereedschap

Sinds 1982 biedt Stichting Gered Gereedschap praktische ontwikkelingshulp door het inzamelen, opknappen en versturen van gereedschap naar ontwikkelingslanden. Met gerecycled handgereedschap, naaimachines en werkplaatsmachines helpt Gered Gereedschap technische scholen en startende ondernemers. Gereedschap dat voor deze doelgroepen niet of nauwelijks in goede kwaliteit en betaalbare prijs voor handen is.

Gered Gereedschap biedt concrete hulp aan leerlingen en startende ondernemers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika en geeft hen het gereedschap om op eigen kracht verder te gaan. Bovendien draagt Gered Gereedschap, via de inzameling van gereedschap en de organisatie van actief vrijwilligerswerk, bij aan een betrokken en duurzamer samenleving in Nederland.

Gereedschap wordt bij diverse inzamelpunten in Nederland verzamelt en op ruim dertig verschillende Gered Gereedschap werkplaatsen gerecycled. Dit werk wordt grotendeels door vrijwilligers gedaan. Zij vormen de drijvende kracht achter Gered Gereedschap.

Werkplaatsen en inzamelpunten van Gered Gereedschap worden ondersteunt door het landelijk hoofdkantoor en de centrale werkplaats in Amsterdam waar, naast zeventig vrijwilligers, ook zeven parttime betaalde medewerkers actief zijn. Dankzij de gezamenlijke inzet van velen worden ieder jaar zo’n 100.000 stuks gereedschap en 1.000 naaimachines naar ontwikkelingslanden verstuurd.

Stichting Gered Gereedschap en Students for Students

Stichting Gered Gereedschap doneert veel gereedschap aan Students for Students.

Over Dji Kappers

naam: Stichting Gered Gereedschap
adres: Danzigerbocht 21, 1013 AM Amsterdam
telefoonnummer: 020 683 9609
website: www.geredgereedschap.nl
Share | |