Renee Verhagen

22 jaar geleden kwam ik, Renée Verhagen, ter wereld in Den Bosch, om vervolgens al vrij snel te verhuizen naar Amerika. Ik had het voorrecht om al op jonge leeftijd heel veel van de wereld te mogen zien. Nu woon ik al ruim drie jaar in het prachtige Nijmegen, waar ik voorlopig nog niet weg wil.


Afgelopen halfjaar heb ik gestudeerd aan de universiteit in het pittoreske Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Hierna vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging en nam wat afstand van mijn studie Communicatiewetenschap. Momenteel loop ik stage in onze hoofdstad, bij de multinational Philips, waar ik een zeer leerzame tijd beleef. Naast mijn stage wil ik graag actief zijn in het studentenleven op een totaal andere manier. Students for Students sluit perfect aan mij bijn wensen. Een ideale combinatie van organiseren, reizen en het goede doel: dat is wat Students for Students voor mij is.

 

Investeren in het onderwijs staat gelijk aan investeren in een betere toekomst. Toen ik op mijn achttiende naar Ghana vertrok, wist ik nog niet hoeveel die reis mij als persoon zou doen veranderen. Niet iedereen staat te springen om met een auto de reis naar West-Afrika te maken, maar voor mij staat dit op het lijf geschreven. Ik ben trots en enthousiast dat ik deze uitdaging als voorzitter van Team 2016 mag aangaan!

Yael van Drunen

Mijn naam is Yaël van Drunen en ik ben 21 jaar oud. Ik ben momenteel derdejaars studente Politicologie en geniet enorm van mijn studie en alles er omheen. Ik ben graag met allerlei dingen bezig. Vorig jaar heb ik een bestuursfunctie gehad bij de studievereniging voor Politicologie, ismus. Hier was ik verantwoordelijk voor het organiseren van de activiteiten. Ik vond het heerlijk om bezig te zijn en wilde dit collegejaar graag weer iets doen naast mijn studie. Via via kwam ik terecht bij Students for Students en dit leek me wel wat. Dit jaar zal ik de functie van Secretaris vervullen. Dit betekent dat ik jullie op de hoogte houdt via de nieuwsbrief, sociale media en de site.

 

Wij zien goed onderwijs als vanzelfsprekend, maar dit is zeker niet het geval in veel delen van de wereld, waaronder West-Afrika. Dat onderwijs niet overal zo goed geregeld is, zag ik ook toen ik afgelopen zomer in Pakistan ben geweest, waar vooral vrouwen nog tegen problemen in het onderwijs aanlopen. Ik wilde dit jaar graag weer een mooie reis maken en mezelf inzetten voor een goed doel om de wereld een stukje beter te maken. Students for Students is hiervoor een prachtig initiatief.

 

Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan en zoveel mogelijk leuke activiteiten te organiseren en geld in te zamelen voor ons goede doel. Daarnaast houd ik natuurlijk erg van gezelligheid en met dit team ga ik zeker een gezellig jaar tegemoet.

 

 

 

 

Manouk Smeets

Mijn naam is Manouk Smeets, ik ben 21 jaar jong en kom oorspronkelijk uit Dongen, een prachtig plaatsje gelegen binnen de gulden driehoek van Tilburg, Breda en de Efteling. Ik studeer Politicologie en ben hard op weg om mijn Bachelor te halen. 

 

 

Afgelopen jaar heb ik voor het eerst kennisgemaakt met Students for Students en haar activiteiten. Het kunnen volgen van goed onderwijs vind ik erg belangrijk en na me vorig jaar ingezet te hebben voor de studenten aan de Radboud Universiteit als lid van de Universitaire Studentenraad, lijkt mij het een goed plan om dit voort te zetten in een werelddeel als Afrika. Aankomend jaar zal ik mij gaan inzetten als penningmeester van Students for Students, een totaal nieuwe uitdaging. Het lijkt me een geweldig gevoel om na een jaar hard werken met deze geweldige mensen in West-Afrika het verschil te kunnen maken voor een groep ambitieuze studenten.

 

 

Natuurlijk staat niet heel mijn leven in het teken van besturen en medezeggenschapswerk. In mijn vrije tijd kijk ik graag films/series, vind ik het leuk om te koken en ga ik graag op reis. Daarnaast sta ik graag met een drankje in de stad, maar kan ik ook heel erg genieten van een avond thuis op de bank met mijn huisgenoten of vrienden.

Emma Janzing

Mijn naam is Emma Janzing, ik ben 22 jaar oud en studente Rechtsgeleerdheid en Politicologie. Oorspronkelijk kom ik uit het altijd gezellige Den Bosch, maar mijn studie bracht mij naar Nijmegen.

 

Vorig jaar kwam ik in aanraking met Students for Students en mijn interesse was meteen gewekt! Ik hou ontzettend van reizen en het ontdekken van andere landen en culturen. Ik heb al een aantal Afrikaanse landen bezocht, die veel indruk op mij hebben gemaakt. In deze landen heb ik echter wel geleerd dat onderwijs niet overal zo vanzelfsprekend is als we soms denken. Ik vind dat iedereen de mogelijkheid zou moeten hebben om te kunnen studeren en zich verder te ontwikkelen. Om deze reden denk ik dat een bestuursjaar bij Students for Students de perfecte combinatie is: je een jaar lang inzetten om beroepsonderwijs in West-Afrika te verbeteren en het maken van een fantastische reis!

 

Ik heb ontzettend veel zin in het aankomende jaar en ik weet zeker dat we als Team 2016 een hele leuke tijd tegemoet gaan. 

 

David Groen

Mijn naam is David Groen en ik ben negentien jaar oud. Dit jaar begin ik aan mijn laatste jaar van mijn Bachelor Nederlands Recht. Door het open karakter van deze studie zie ik dit jaar als een perfecte mogelijkheid om iets extra's te doen voordat ik mij volledig ga storten op mijn Master.

 

Via een vriend hoorde ik van het project Students for Students. In eerste instantie schrok ik hier toch van terug. Landen als Mauritanië en Burkina Faso spraken een beetje tot de verbeelding. Toch lijkt mij dit een mooi project. Jezelf een jaar lang inzetten voor een goed doel, namelijk het financieren van een landbouwopleiding voor vrouwen in Mauritanië en vervolgens zelf een bijzondere reis maken om dit geld daar te kunnen overhandigen. Dit is precies de kans die ik zocht om iets extra's te doen. Daarnaast denk ik ook dat dit een hele leerzame ervaring voor mezelf wordt en ik kijk er naar uit veel nieuwe mensen te ontmoeten.

 

Ik heb er enorm veel zin in om samen met mijn bestuursgenoten deze uitdaging aan te gaan en samen deze prachtige reis te maken!

Lars Meijer

Last but not least is hier Lars Meijer, ik ben net 24 jaar geworden en ben opgegroeid in Hoogland, een dorp wat veertig jaar geleden door Amersfoort is geannexeerd. Ook ik studeer Politicologie en zit mijn derde jaar.

 

 

Vorig collegejaar heb ik mijn moederdagcadeaus via een veiling van Students for Students bemachtigd en zo heb ik deze vereniging ook leren kennen. Aanvankelijk had ik niet de intentie om een jaar later zelf geld in te zamelen voor een goed doel en de reis naar West-Afrika te maken, maar na een gezellige avond drinken met het bestuur van Students for Students ben ik toch overgehaald. De afgelopen weken heb ik steeds meer inzicht gekregen in de organisatie en heb ik steeds meer zin gekregen om samen met mijn bestuursgenoten een schitterend bedrag op te halen voor ons mooie project in Mauritanië.

 

 

Het is natuurlijk essentieel dat mensen in West-Afrika de mogelijkheid hebben om onderwijs te kunnen volgen, zodat dit werelddeel zich verder kan ontwikkelen en steeds stabieler zal kunnen zijn. Naast Students for Students zet ik mij ook in voor Amnesty International, studievereniging ismus (politicologie) en ben ik in het weekend scheidsrechter van de KNVB. Gelukkig heb ik zo af en toe ook nog wat vrije tijd waarin ik graag een speciaalbiertje drink of een falafelrol eet.

Share | |