Organisatie

Students for Students is een organisatie voor en door studenten. Wij, als westerse samenleving, zijn bevoorrecht elke gewenste opleiding te kunnen kiezen en volgen. Er is immers zelfs een leerplicht en financiële ondersteuning vanuit de overheid. Wat wij als vanzelfsprekend ervaren is dat in andere landen zeker niet. Om onze bijdrage te kunnen leveren aan een ontwikkelingsland en omdat onderwijs volgens ons een randvoorwaarde is voor ontwikkeling in brede zin steunen wij een beroepsonderwijsinstelling. In het basisonderwijs wordt relatief veel geld geïnvesteerd, maar na de basisschool zijn er geen goede beroepsopleidingen te vinden waar jongeren kunnen worden opgeleid in een vak.

Met een goede beroepsopleiding als basis wordt aan jongeren de kans gegeven een goede baan te krijgen, of zelfs een eigen bedrijfje te starten. Hiermee krijgt iedereen de gelegenheid om een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de maatschappij in West-Afrika.

Deze 6000 kilometer lange reis wordt ondernomen om aandacht te vragen voor de ontwikkeling van beroepsopleidingen in West-Afrika. Wat ooit begon als een idee om met een oude auto naar Marokko te rijden, is uiteindelijk uitgemond in een grootschalig benefietproject voor en door studenten dat inmiddels al zeven jaar loopt.

Steun Students for Students in hun reis naar beter beroepsonderwijs!

Share | |